Magazine

Beëdigd

Op vrijdag 2 juli 2021 legde Lotte Vosters als registeraccountant de beroepseed af. Ze is pas 24 jaar en werkt bij EY in Eindhoven. “Gewoon doorgaan en niet opgeven!”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 5, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Doorgaan en niet opgeven

Je bent de jongste deelnemer in tijden die de beroepseed aflegt. Hoe kreeg je dat zo snel voor elkaar?

“De start van mijn carrière begon voor mij redelijk vroeg, ik begon op mijn achttiende bij EY in de samenstelpraktijk. Ik ben erg praktijkgericht en wilde de theorie graag meteen in de praktijk brengen. Vandaar dat ik in deeltijd ging studeren. Vervolgens maakte ik de overstap naar de auditpraktijk, omdat ik meer uitdaging zocht in mijn klantenpakket. Naast het werk rondde ik in deze periode mijn bachelor (Fontys Eindhoven), master en post master (Nyenrode Breukelen) af. Na acht jaar studeren ben ik trots om op mijn 24ste registeraccountant te zijn. Hoe ik dat zo snel voor elkaar kreeg? Gewoon doorgaan en niet opgeven!”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Het blijft een bijzonder moment om na acht jaar studeren de beroepseed af te leggen en officieel te zijn afgestudeerd. Helaas had ik door de coronasituatie geen officiële diploma-uitreiking van mijn master, post master en praktijkopleiding. Maar het feestje was er niet minder om (coronaproof natuurlijk).”

Waar werk je en wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Ik werk bij EY in Eindhoven op de auditpraktijk in de functie als senior controleleider. De band die ik heb opgebouwd met collega’s, het blijven leren en samenwerken met ambitieuze mensen maken het voor mij bijzonder. Daarnaast gaf EY mij de kans om klanten in het buitenland te bedienen. Ik maakte verschillende internationale reizen naar onder andere Genève en Houston. Een thema waarvoor ik mij interesseer is de werkdruk en de aantrekkelijkheid van het beroep. Per 1 juli 2021 ben ik lid van de Young Professional Board Assurance van EY. Daarnaast ben ik binnen EY mentor van stagiairs en intervisiecoach voor starters. Uit onderzoek van de NBA blijkt dat bijna de helft van de accountants onder de 35 jaar twijfelt of ze niet een ander vak hadden moeten kiezen. Ik hoop een positieve bijdrage te leveren aan het accountancyvak en meer studenten en starters te enthousiasmeren!”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Na de zomer start ik met nieuwe uitdagingen binnen de auditpraktijk. Daarna wil ik graag voor EY een periode in het buitenland werken. Zolang ik nog net zoveel plezier heb in mijn werk en mezelf kan blijven ontwikkelen, zou het zomaar kunnen zijn dat ik over tien jaar nog steeds bij EY werk!”

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.