Magazine

Beëdigd

Op 28 mei legde Melvin Hönig (29) als accountant de beroepseed af. Hij is zelfstandig ondernemer. “Het afleggen van de beroepseed voelde voor mij als het échte eindpunt.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 6, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

De knop om

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Op mijn zeventiende raakte ik betrokken bij een verkeersongeval, waarbij ik ternauwernood ontsnapte aan de dood. Na een aantal maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen, zette ik de knop om. Het was tijd om het leven serieus op te pakken. Na wat wikken en wegen maakte ik mijn keuze: Ik wil registeraccountant worden. De doorslag daarvoor was het klassieke ‘goed in rekenen zijn’ en de grote diversiteit van het vak. Verder trok het mij erg dat het een dynamische omgeving is, waarbij je op de meest bijzondere plekken komt, door alle klantbezoeken.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Het voelde voor mij als het échte eindpunt. Het doel is bereikt! Een mooie mijlpaal waar ik al die jaren naar toe heb gewerkt.”

Je hebt de stap gemaakt naar zelfstandig ondernemen.

“Op 1 april was het eindelijk zover: het slotmondeling. Daarnaast startte ik op die dag als ondernemer/zzp’er. Op dit moment heb ik een opdracht bij Deloitte als junior manager. Daarna sta ik open voor een mooie interim opdracht buiten de audit, maar ik zou ook met veel plezier binnen de audit een nieuwe interim opdracht aannemen. Mijn ervaring als zelfstandig ondernemer tot nu toe is uitstekend. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze stap heb gemaakt. Mijn advies naar alle collega’s: Doe het!”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Over tien jaar zie ik mijzelf nog steeds als ondernemer, maar niet enkel als interim professional. Inmiddels heb ik meerdere activiteiten. Zo ondersteun ik kleine ondernemers met hun administratie, fiscale aspecten etc. Daarnaast ga ik starten met het plaatsen van zzp’ers binnen de accountancy en de financiële sector. Tot op heden ben ik nog niet gespecialiseerd. Vanuit het verleden heb ik wel een bijzondere interesse in de thema’s fraude en data-analyse. In mijn optiek zouden we als accountants een veel actievere rol kunnen hebben in de toepassing van deze thema’s. Met name in het kader van fraude kunnen we nog stappen zetten.”

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.