Magazine

Beëdigd

Op 8 oktober 2021 legde Jamina Dahlberg (33) de beroepseed af als registeraccountant. Ze werkt ruim zes jaar bij EY, inmiddels als controleleider. “Ik kreeg de mogelijkheid mijn tienermeisjesdroom waar te maken.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Een droom die werkelijkheid werd

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Op de middelbare school waren economische vakken bij mij favoriet en ik had er ook aanleg voor. Tijdens een informatiedag van de Hogeschool Inholland in Suriname maakte ik voor het eerst kennis met de studierichting Accountancy. Doorslaggevend was mijn stageperiode bij een lokaal accountantskantoor in Suriname. Het verhaal achter de cijfers, de diversiteit aan klanten en het functioneren in een team spraken mij meteen aan. Het leek een onrealistische droom, want de opleiding tot registeraccountant werd nog niet in Suriname aangeboden. Toch startte ik met het traject. Na mijn hbo-opleiding verhuisde ik met mijn toen zesjarige zoon vanuit Suriname naar Nederland, om werken en studeren te combineren. In 2016 startte ik aan Nyenrode, waar ik gecombineerd mijn pre-master, master en postmaster RA volgde en afrondde. In juni 2021 behaalde ik mijn RA-titel. Mijn droom werd met voldoende discipline en doorzettingsvermogen werkelijkheid.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Een bijzonder moment en mooie gelegenheid om stil te staan bij de bereikte mijlpaal om als gecertificeerd registeraccountant te kunnen gaan werken en je ook als zodanig te gedragen. De eed bekrachtigt publiekelijk maar ook voor mij als individu de waarden en normen waarvoor je als RA staat.

Wat maakt het bijzonder om bij EY te werken?

“EY is een organisatie die de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van haar mensen hoog in het vaandel heeft staan. De open en informele cultuur binnen de organisatie, de diversiteit van de werkzaamheden en de samenwerking met ambitieuze mensen maakt het bijzonder aantrekkelijk om daar te werken.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“In mijn dagelijkse werkzaamheden binnen de auditpraktijk richt ik mij met name op internationale organisaties die in verschillende branches actief zijn. Momenteel interesseert mij de work-life balance en de aantrekkelijkheid van het beroep.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

Ik wil mezelf in ieder geval blijven ontwikkelen en verdere vaardigheden en ervaring opdoen om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van anderen in het werkveld.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.