Magazine

Beëdigd

Op 22 oktober 2021 legde Marco Stapelbroek (29, internal auditor bij Grolsch) de beroepseed af. “Ik had het gevoel een unieke beroepsorganisatie binnen te treden.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 2, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Proost!

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Op de ondernemersschool maakte ik kennis met boekhouden, dat ging me erg goed af. Vervolgens zocht ik naar een beroep waarbij ik ondernemerschap en het boekhouden met elkaar kon combineren. Een leraar attendeerde mij toen op accountancy. Vanaf dat moment wilde ik accountant worden. Het beroep gaf mij de kans kennis te nemen van diverse ondernemingen, hun ontwikkelingen en de (financiële) verantwoording daarvan. Je geeft een kritische blik op het geschetste beeld en kijkt naar kansen om een organisatie te helpen verder te verbeteren.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Het was een bijzondere ervaring. Ik had het gevoel een unieke beroepsorganisatie binnen te treden. Daarnaast was het een mooie afsluiter van een lang en leerzaam opleidingstraject.”

Wat maakt het bijzonder om bij Grolsch te werken?

“Ik begon mijn carrière bij KPMG en maakte afgelopen jaar de keuze om verder te gaan bij Grolsch als internal auditor. Samen met een andere registeraccountant ben ik verantwoordelijk voor de diverse audit- en adviesprojecten binnen Grolsch. Vanaf mijn tienerjaren was Grolsch altijd het biermerk van het Oosten. Dat ik nu voor het merk uit mijn jeugd mag werken, maakt het extra bijzonder. Daarnaast ben ik in mijn huidige functie betrokken bij de meest recente ontwikkelingen en kan ik een bijdrage leveren aan actuele onderwerpen, zoals het klimaat en duurzaamheid.”

Zijn er thema’s waarvoor je je bijzonder interesseert?

“Tijdens mijn carrière streefde ik ernaar zoveel mogelijk ervaring op te doen bij allerlei soorten organisaties. De afgelopen periode gaat mijn interesse uit naar data-analyse en klimaatverantwoording. Het lijkt mij erg interessant mijzelf hierin verder te ontwikkelen.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Dat vind ik lastig te beantwoorden. Ik vond het ondernemerschap altijd interessant, dat was ook één van de redenen dat ik de accountancy inging. Wie weet word ik in de toekomst zelf ondernemer. Aan de andere kant sluit ik de accountancy en gerelateerde functies nooit uit.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.