Magazine

Beëdigd

Op 20 mei 2022 legde Mike van Dienst (29) bij de NBA de beroepseed af. Hij werkt bij Bol.com en ziet de eedaflegging “niet alleen als een afsluiting, maar ook als een nieuw begin.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Innoveren

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Van de vier richtingen waaruit de studie bedrijfseconomie bestond (finance, marketing, strategy en accounting), twijfelde ik tussen marketing en accounting. Het doorslaggevende moment om accountant te worden ontstond tijdens mijn bestuursjaar. Tijdens dat jaar had ik zowel een penningmeesterfunctie als een marketingfunctie. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik veel liever mijn tijd besteedde aan mijn rol als penningmeester dan als marketing manager. Na mee te zijn gegaan met een business course van een big four-kantoor was ik overtuigd. Ik kwam erachter dat het beroep veel meer is dan alleen werken met cijfers. Het sociale aspect en de interactie met klanten en het team is daarbij net zo belangrijk. Die combinatie hakte voor mij dan ook de knoop door, om uiteindelijk te starten als accountant.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Een mooie afsluiting van een lange studietijd. Daarnaast besef ik dat dit niet alleen een afsluiting is, maar dat het ook het begin is van een nieuwe tijd als accountant, met nieuwe kansen en uitdagingen.”

Inmiddels werk je bij Bol.com, wat doe je daar?

“Na ruim vier jaar PwC werk ik nu als business analist bij Bol.com, binnen het fintech-domein. Ik houd mij bezig met alles wat met facturering heeft te maken binnen de financiële straat van Bol.com. Een van mijn verantwoordelijkheden bestaat uit het innoveren van processen, om te zorgen dat deze op de meest efficiënte en schaalbare manier in control zijn.

Bol.com is een dynamische, ambitieuze en innoverende organisatie. Omdat vrijheid en vertrouwen belangrijk zijn, krijg ik de ruimte om mijn rol zelf in te vullen. Daarnaast wordt innoveren en experimenteren aangemoedigd. In combinatie met leuke collega’s is dit een ontzettend leuke en bijzondere plek om te werken.”

Zijn er thema’s waarvoor je je bijzonder interesseert?

“Tijdens mijn tijd bij PwC was ik bijzonder geïnteresseerd in de innovatie van de audit. Om die reden werd ik digital accelerator en ging ik op zoek naar verbeteringen in het werk met behulp van onze digitale tools, om zo de audit efficiënter en kwalitatief beter te maken. Deze interesse kan ik ook goed toepassen in mijn huidige rol bij Bol.com.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“In mijn rol als digital accelerator kreeg ik een introductie in data-analyse en hoe dat kan bijdragen aan de kwaliteit en efficiëntie van de audit. Ik vond dit ontzettend interessant en daarom wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van data-analyse. Over tien jaar hoop ik mijzelf te zien als een combinatie tussen accountant en een data-analist.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.