Magazine

Beëdigd

Iris Ruiter (29) werkt bij Bordan Accountants & Adviseurs in Almelo. Op 24 juni legde zij bij de NBA de beroepseed af. “Een mooi begin voor mij, vanuit mijn functie als accountant.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 5, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Innoveren

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Het doorslaggevende moment om te kiezen voor de opleiding tot accountant was op het vwo. Bij het vak management & organisatie vond ik het opstellen van balansen en resultatenrekeningen erg leuk en dat ging me ook goed af. Ik wist dat ik aan de slag wilde met de cijfers van een bedrijf en kwam al snel tot de conclusie dat de accountancyopleiding mijn voorkeur had.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Het voelde als een mooie afsluiting van mijn opleidingstraject van de afgelopen tien jaar. Aan de andere kant is het een mooi begin voor mij, vanuit mijn functie als accountant.”

Waar werk je en wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Ik werk bij Bordan Accountants & Adviseurs in Almelo. Ik ben daar relatiebeheerder en vestigingsleider. Bij Bordan hebben we de focus op: Doe wat je leuk vindt. Je hebt zelf de regie over hoe je je functie en werkweek invult. Dat gaat via een persoonlijke visual, een weergave van je drijfveren, talenten, keuzes en rol binnen het bedrijf. Continu ben je bezig met de vraag ‘Waarvan word ik blij?’. Daarop pas je je werkzaamheden en klantenportefeuille aan. Hierdoor maakte ik de afgelopen drie jaar de groei door tot beginnend beroepsbeoefenaar. Door de continue focus op mijn visual heb ik nu een werkweek gecreëerd waarin ik voldoende tijd heb voor mijn specialisaties.”

Welke specialisaties zijn dat en zijn er thema’s waarvoor je je bijzonder interesseert?

“Als vestigingsleider ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze vestiging in Almelo. Hierbij ondersteun ik collega’s bij hun persoonlijke ontwikkeling, planning, vaktechniek en functioneren. Branches waarin ik mij heb gespecialiseerd zijn bouw en installatie, transport en groothandel.

Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in de 5500N transactiegerelateerde adviesdiensten; met name het begeleiden van financieringsaanvragen of koop van ondernemingen. Bij deze opdrachten wordt er van ons als accountant niet gevraagd om een oordeel, maar kunnen wij echt de adviseur voor onze klant zijn en zijn of haar belangen dienen. Uiteraard moet de objectiviteit daarbij blijven gewaarborgd, maar iedere opdracht heeft weer zijn eigen unieke kenmerken wat het juist leuk en spannend maakt.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik ben dan nog steeds werkzaam in de accountancy, in een leidinggevende functie. De combinatie tussen het cijfermatige en menselijke aspect vind ik geweldig. Ik word enthousiast als ik een vaktechnisch vraagstuk oplos, of een collega help een consolidatie in de jaarrekening sluitend te krijgen. Aan de andere kant vind ik het leuk om mijn collega’s te coachen en hen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.