Magazine

Beëdigd

Op vrijdag 7 oktober legde Ilias Aazzam (29) de beroepseed als accountant af, na een lange aanloop. Hij werkt bij EY binnen de auditpraktijk FSO (Financial Services). “Het afleggen van de eed in het bijzijn van mijn familie was een extra bijzonder moment.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 6, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Een lange weg

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Vanwege mijn passie voor bedrijfseconomische vakken wilde ik heel graag boekhouder worden. Tegelijkertijd wilde ik ook graag doorstuderen. Tijdens mijn vervolgopleiding op het mbo heb ik een gastcollege bijgewoond van een accountant, strak in pak. Die vertelde vol passie en liefde een verhaal over zijn vak en de mogelijkheden na het afronden van de accountantsopleiding. Ik was enorm onder de indruk en dacht: Dit wil ik ook!”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“In tegenstelling tot veel van mijn collega accountants begon ik mijn studieloopbaan op het vmbo-basis + lwoo; het allerlaagste niveau op de middelbare school. Voor mij was het vroeger ook niet vanzelfsprekend om carrière te maken. Als je me toen had verteld dat ik later bij EY zou belanden als accountant, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Mijn weg naar de accountantstitel kostte mij talloze uren hard werken en ruim vijftien jaar studeren. Het afleggen van de beroepseed in het bijzijn van mijn familie was daarom voor mij een extra bijzonder moment. Ik ben dankbaar voor het pad dat ik heb mogen bewandelen.”

Wat maakt het bijzonder om bij EY te werken?

Het is een geweldige organisatie, waar ik het als manager enorm naar mijn zin heb en genoeg mogelijkheden krijg om me te ontwikkelen. Ook biedt EY de mogelijkheid zowel intern als extern maatschappelijke nevenactiviteiten te verrichten, waarvoor ik veel passie heb. Via een intern programma kunnen medewerkers hun kennis en kunde inzetten voor maatschappelijke projecten, zoals het verzorgen van gastcolleges. Ik merk dat het delen van succesverhalen zeker impact heeft op jongeren. Ze moeten het gevoel hebben dat ze worden gezien, ertoe doen en dat zij, net zoals ik dat deed, in staat zijn om kansen te grijpen. Dat had ik graag voor mezelf gewild op hun leeftijd en dat gun ik de volgende generatie van harte. Verder biedt EY mij de mogelijkheid om eens per week les te geven bij Nyenrode Business Universiteit. Daar doceer ik auditing-beginselen aan bachelor- en pre-master-studenten die aan het begin van hun loopbaan zitten.”

Zijn er thema’s waarvoor je je bijzonder interesseert?

“Binnen EY heb ik samen met een aantal collega’s een cultureel diversiteitsplatform (AcrossCultures) opgezet, waarvan ik voorzitter ben. Het is een platform voor culturele diversiteit waar alle collega’s samenkomen, discussies voeren, bewustzijn creëren, leren en groeien. Met het platform proberen we collega’s met elkaar te verbinden en dialogen op gang te brengen.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik weet niet of ik over tien jaar nog werkzaam ben binnen de accountancy. Ik ben ambitieus en heb gedurende mijn carrière geleerd dat het leven voor een groot gedeelte afhankelijk is van de kansen die op je pad komen. Momenteel heb ik het onwijs naar mijn zin bij EY. Ik wil me daar de komende jaren in ieder geval verder specialiseren binnen de financial services sector.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.