Magazine

Beëdigd

Ranjani Makka (37) werkt als junior manager audit bij Flynth Adviseurs en Accountants in Zoetermeer, voor de sector overheid en mkb. Op 7 oktober 2022 legde zij de beroepseed af. “Kroon op mijn werk en een leuke manier om deze mijlpaal te vieren.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Een ontdekkingsreis

Wanneer besloot je accountant te worden?

“Tijdens mijn studie op het voorgezet onderwijs had ik geen idee welke kant ik op wilde, ook omdat ik op mijn zestiende vanuit Suriname naar Nederland verhuisde. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik iets met cijfers wilde doen en besloot ik te starten met de accountancyopleiding. Een ontdekkingsreis, maar ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen en merkte dat accountancy goed bij mij past. Na het afronden van de masteropleiding accountancy was de post-masteropleiding voor registeraccountant een logisch traject.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Het was voor mij een mooie manier om mijn opleidingstraject af te sluiten. Ik zie het als kroon op mijn werk en een leuke manier om deze mijlpaal te vieren, maar ook goed om op deze manier stil te staan bij de verantwoordelijkheden die de accountantstitel met zich meebrengt.”

Wat maakt het bijzonder om bij Flynth te werken?

“Bij Flynth kan ik me blijven ontwikkelen en doorgroeien. Deze combinatie en de samenwerking met klanten en collega’s maakt het voor mij heel bijzonder om onderdeel te zijn van onze auditpraktijk.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Controles van lokale overheden zijn complex vanwege de uitgebreide regelgeving. Ik wil mij verder specialiseren in deze sector en heb daarnaast een mooie mix van mkb-klanten. Beide sectoren bieden mij veel uitdaging en de combinatie vind ik leuk maar vooral erg leerzaam. Nu ik mijn studie heb afgerond, ben ik nieuwsgierig naar forensische accountancy.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“In afgelopen jaren had ik maar één doel, namelijk mijn studie afronden en hiermee de RA-titel behalen. Ik heb weinig nagedacht over de tijd na mijn studie. Uiteindelijk wil ik graag mijn kennis uitbreiden en me verder ontwikkelen als registeraccountant. Wat ik over tien jaar doe, weet ik nog niet. Ik hoop in ieder geval dan nog steeds veel plezier te hebben in mijn werk.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.