Magazine

Beëdigd

Frank Gerdzen (40) is partner bij Cijfermeester, een landelijk netwerk van administratie- en accountantskantoren. Op 20 januari 2023 legde hij de beroepseed af bij de NBA. “Een moment dat je maar één keer in je leven meemaakt.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 2, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

De cijfermeester

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Van kinds af aan wist ik al dat ik graag met cijfers wilde werken. Mijn vader had een eigen accountantskantoor, waar ik met diverse werkzaamheden meehielp. Gaandeweg werd mij de rol van de accountant als vertrouwensman steeds meer helder en ik dacht ‘dat wil ik ook’. Maar al snel werd ook duidelijk dat niet iedereen zich zomaar accountant mag noemen en dat je daarvoor een lange studie moet volgen. Na het afronden van mijn hbo-opleiding besloot ik te starten met de beroepsopleiding. Dat was voor mij het moment dat ik de definitieve keuze maakte.”

Wat maakt het leuk om bij Cijfermeester te werken?

“Ik werk bij Cijfermeester in Wierden, een klein accountantskantoor waaraan ik als partner ben verbonden. Als kantoor richten wij ons hoofdzakelijk op het midden- en kleinbedrijf, waarbij wij de ondernemer bijstaan en adviseren. Mijn werkzaamheden zijn heel divers, van het verwerken van administraties tot het opstellen van liquiditeitsprognoses. Ook ben ik als relatiebeheerder het eerste aanspreekpunt voor klanten. Met de ondernemer meedenken over mogelijkheden en risico’s vind ik het leukste, al neemt die natuurlijk zelf de beslissing. Ondernemers er op wijzen dat ze bij hun beslissing emoties onder controle moeten houden, door bijvoorbeeld niet gelijk te reageren maar het eerst even te laten bezinken, is denk ik wel een specialisme van mij. Gezien mijn rol en uitgebreide takenpakket heb ik een hele leuke en afwisselende baan. Je maakt veel mee en leert daarom ook nog iedere dag. De dagen vliegen voorbij. Jammer dat een werkdag maar uit acht uur bestaat.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik hoop dat ik over tien jaar als accountant nog steeds hetzelfde vak mag uitoefenen, omdat ik het een heel uitdagende en afwisselende baan vind. Daarnaast vind ik de rol van de accountant ten behoeve van het maatschappelijk verkeer erg van belang.”

Hoe was het om de beroepseed af te leggen?

“Het was een bijzonder moment, dat je maar één keer in je leven meemaakt en dat echt de afsluiting is van een lange, zware studie. Een mooi en bijzonder moment, dat ik in kleine kring met een etentje heb gevierd.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.