Magazine

Beëdigd

Op vrijdag 22 september 2023 legde Tristan Brouwer (30) als accountant de beroepseed af. Hij noemt het “een bekroning van een lange, maar belonende reis”. Tristan werkt bij de MUFG Bank en de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf
» Download het hele nummer (pdf)

Wanneer besloot je om accountant te worden?

“Op de basisschool was ik al goed met cijfers en vond ik rekenen leuk. Op de middelbare school werd de interesse breder, doordat de cijfers ineens betekenis kregen en verhalen vertelden. Toen ik aan het oriënteren was naar een studie, vroegen mijn ouders of accountancy wellicht wat voor mij was. Na het bezoeken van verschillende open dagen was ik om: Ik word accountant!”

Hoe was het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het afleggen van de beroepseed voelde voor mij als bekroning van een lange, maar belonende reis. Tijdens mijn studie twijfelde ik meerdere malen of accountancy wel iets voor mij was. Nu ben ik blij dat ik accountant ben geworden, omdat het je zoveel vaardigheden oplevert waarvan je je hele leven profijt hebt. Het afleggen van de beroepseed is extra speciaal, omdat het hiermee wordt bekrachtigd.”

Wat maakt het bijzonder om bij de MUFG Bank te werken?

“Ik werk bij de MUFG Bank in Amsterdam als vice president Valuation & Product Control. Binnen de bank voer ik erg technisch en wiskundig werk uit rondom de waardebepaling van financiële instrumenten en ben ik betrokken bij de boekhoudkundige verwerking van financiële instrumenten. Dat geeft mij de kans om samen te werken met (bijna) alle afdelingen binnen de bank en processen van begin tot eind te managen. Het stelt mij in staat om veel nieuwe dingen te leren en houdt het werk erg afwisselend.”

En wat doe je bij de Rijksuniversiteit Groningen?

“Ik geef les in externe verslaggeving aan studenten in de executive master of accountancy en executive master of finance & control. Mijn specialisatie is de verwerking van financiële instrumenten, wat als lastig wordt beschouwd door veel studenten. Het is een uitdaging om die lastige materie in begrijpelijke taal te presenteren aan studenten. Ik vind het bijzonder dat ik op deze manier kan bijdragen aan de kwaliteit van toekomstige accountants.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Tien jaar is een lange tijd. Ik sluit niet uit dat ik dan weer werkzaam ben als openbaar accountant, maar het zou ook goed kunnen dat ik werk in het bedrijfsleven, op de universiteit of wiskunde doceer op een middelbare school.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.