Nieuws

Citigroup krijgt miljoenen schadevergoeding van Parmalat

In plaats van een schadevergoeding te betalen, krijgt de Amerikaanse bank Citigroup er eentje toegewezen van een jury in New Jersey. De rechtszaak tegen Citigroup was aangespannen door het Italiaanse zuivelconcern Parmalat. Dat moet nu een schadevergoeding van 364 miljoen dollar betalen aan Citigroup.

De nieuwe top van Parmalat had 2,2 miljard dollar schadevergoeding geëist van Citigroup wegens betrokkenheid bij de fraude waar het Italiaanse bedrijf bijna aan bezweek. Maar de jury oordeelde dat Parmalat zelf de bedrieger was. De schadevergoeding wordt uitgekeerd in aandelen.

Het is een opsteker voor Citigroup, dat eerder betrokken was bij de schandalen van Enron en Worldcom in de Verenigde Staten. Daarnaast liggen er nog rechtszaken in het verschiet naar aanleiding van Citigroups rol in de kredietcrisis.

Analisten verwachten dat met de uitspraak de toekenning van de claims van 10 miljard dollar van Parmalat aan het adres van accountantskantoor Grant Thornton en Bank of America onwaarschijnlijk is geworden.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.