Nieuws

'Belasting is diefstal'

Op maandag 18 februari vond op BNR Nieuwsradio een debat plaats over de stelling 'Belasting is diefstal'. Het debat werd gevoerd door Leo Stevens, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit, en Toine Manders, directeur van het Haags Juristen College, specialisten in belastingontwijking.

Het debat, een discussie over de morele grondslag van belastingheffing, gaf volgens het Haags Juristen College "een aardig beeld van de manier waarop de massa zich laat dirigeren daar waar het het betalen van belasting betreft", waarbij "de emoties met name bij Professor Stevens hoog opliepen".

Volgens Toine Manders moet belasting als diefstal gezien worden en het ontwijken van belasting als een moreel recht van ieder individu. Met name ondernemers kunnen op relatief eenvoudige wijze hun belastingdruk verlagen door gebruik te maken van bestaande wettelijke mogelijkheden.

Het debat werd op initiatief van BNR Nieuwsradio georganiseerd naar aanleiding van de campagne 'Belasting is diefstal!', die onlangs is gestart door het Haags Juristen College. Door middel van radiospots wijst het College het publiek "op de immoraliteit van belastingheffing, en de mogelijkheden voor ondernemers om belasting te ontwijken".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.