Nieuws

Jules Muis opent Academisch Jaar Nyenrode

Jules Muis is gastspreker bij de opening van het Academisch Jaar van Nyenrode Business Universiteit op maandag 7 september 2009. In zijn rede Financial Crises: Are they predestined? Predictable? Inevitable? Preventable? belicht hij de vermijdelijkheid van de huidige financiële crisis en de rol die managers en accountants daarin (hadden kunnen) spelen.

Jules Muis was onder meer vicepresident en controller van de Wereldbank en directeur-generaal van de interne accountantsdienst van de Europese Commissie. In 1991 was Muis ook voorzitter van het NIVRA. Tevens was hij executive partner van Ernst & Young Europe. 

Sinds oktober 2007 schrijft Jules Muis een weblog op Accountant.nl. 

De opening van het Academisch Jaar 2009-2010 markeert voor Nyenrode de volledige integratie van NIVRA-Nyenrode in de Nyenrode Business Universiteit. De naam NIVRA-Nyenrode maakt plaats voor Nyenrode School of Accountancy & Controlling. 

Naast de business school wordt de Nyenrode School of Accountancy & Controlling de tweede faculteit van de universiteit. 

NIVRA-Nyenrode werd in 1994 opgericht door NIVRA en Nyenrode, met als doel het accountancyonderwijs in Nederland verder te professionaliseren. In 2005 gaf het NIVRA aan dat het na de invoering van de Wet toezicht accountantsorganisaties meer afstand wilde nemen van de uitvoering van het onderwijs. 

Daarmee werd het in de jaren negentig ingezette beleid van academisering van de opleiding wat het NIVRA betreft voltooid.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.