Jules Muis

Jules Muis

Jules W. Muis RA (1943) heeft vanaf 1965 overwegend gewerkt als openbaar accountant in de internationale accountantspraktijk van (de voorlopers van) Ernst & Young in diverse cliëntenbeheer-, vaktechnische en bestuurlijke functies. Hij was tevens secretary-general van Union Eur'Audit, assistant-controller bij Time-Life en beginnend intern accountant bij Philips.

Muis verliet in 1995 het openbare accountantsberoep en was vervolgens vice president en controller van de Wereldbank (1995-2000) en directeur-generaal en chief internal auditor van de Europese Commissie (2001-2004).

Gedurende zijn loopbaan hield hij zich actief bezig met het bevorderen van het accountantsberoep in de breedste zin in tal van vaktechnische en bestuurlijke Nederlandse en internationale organen. In 1991 was hij voorzitter van het bestuur van het NIVRA.

Muis continueert zijn brede belangstelling voor het beroep vanuit zijn woonplaats Washington DC als adviseur, spreker, schrijver en ‘drijver' op het gebied van good governance in de publieke en private sector. Hij is sinds 2005 voorzitter van het audit committee van het International Baccalaureate Organisation (IBO).

In 2014 werd hij benoemd tot lid van de Public Interest Oversight Board (PIOB).

Jules Muis was van oktober 2012 tot oktober 2015 lid van de Board of Auditors van het European Stability Mechanism (ESM).

Van oktober 2007 tot oktober 2012 schreef Muis een vaste weblog op Accountant.nl.