Nieuws

NBA-leden kiezen voor nieuwe gedragscode en onafhankelijkheidsregels

De ledenvergadering van de NBA heeft op 16 december met grote meerderheid ingestemd met de Verordening Gedrags- en Beroepsregels Accountants (VGBA). De VGBA vervangt de bestaande gedragscode VGC.

Ook de Verordening inzake de onafhankelijkheid van accountants bij assurance-opdrachten (ViO) is met grote meerderheid van stemmen aangenomen. Bij de behandeling van de ViO is ook ingestemd met alle daarbij door het NBA-bestuur ingediende amendementen.

De ledenvergadering stemde ook in met alle overige ontwerpverordeningen. De aanwezige leden konden zich vinden in twee door BDO ingediende amendementen bij de verordening op de Raad voor Geschillen; de overige amendementen bij die verordening werden verworpen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.