Nieuws

BDO start Partner Leadership Development Programma met Nyenrode

BDO Accountants & Adviseurs heeft samen met Nyenrode Business Universiteit een exclusief Partner Leadership Development Programma ontwikkeld.

Audit partners en senior auditors van BDO gaan in dit programma aan de slag om verbanden te leggen tussen het eigen gedrag en de invloed op de cultuur.

BDO-voorzitter Reinder Brummelman is enthousiast over het initiatief, dat komt van de accountants zelf. "Dit programma kan het verschil gaan maken bij het realiseren van onze ambities ten aanzien van kwaliteit en groei van de organisatie. Onze accountants willen niet wachten op instructies maar laten een eigen geluid horen. De tone at the top is het meest krachtige middel om het beroep weer uitdagend en aantrekkelijk te maken. Wij zijn er dan ook enorm trots op dat onze toptalenten met Nyenrode tot deze unieke co-creatie zijn gekomen."

Olof Bik, associate professor Behavioral & Cultural Governance aan Nyenrode Business Universiteit, licht toe: "De ontwikkelingen in het beroep en de voorgestelde maatregelen uit het rapport 'In het publiek belang' vragen om daadkracht nu, om de maatschappelijke belofte van robuuste accountants straks waar te maken. Als antwoord op de 'hoe'-vraag heeft Nyenrode samen met BDO een maatwerk organisatie-ontwikkelingsprogramma opgezet waarin leiderschap, cultuur en verandervermogen centraal staan."

Volgens Bik draagt het programma "concreet bij aan de bestendige performance en intrinsieke verandering in de eigen dagelijkse auditpraktijk van de (aankomend) partners. Daarmee pakt BDO de regie om versneld invulling te geven aan de gewenste cultuuromslag".

Pieter-Paul Saasen, vertegenwoordiger van BDO in de NBA-werkgroep Toekomst Accountantsberoep, is ervan overtuigd dat BDO met de beoogde transitie en het programma daadwerkelijk invulling kan geven aan de oproep van de werkgroep en daarmee ook een leidende positie in het beroep kan pakken. "Wij verwachten dat ons initiatief met Nyenrode dan ook navolging zal krijgen".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.