Nieuws

Accountant compenseert Rihanna voor belegging in schimmelvilla

Een Amerikaanse accountant adviseerde de zangeres Rihanna om te beleggen in een beschimmelde villa. Het werd een financieel echec en de actrice eiste compensatie. Het accountantskantoor gaat overstag voor 10 miljoen dollar.

Dat meldt tenminste het Amerikaanse roddelblad Page Six. Die schrijft dat het accountantskantoor Berdon LLP de zangeres, die zich al in financieel zwaar weer bevond,  overhaalde om zeven miljoen dollar in een villa in Los Angeles te steken. Volgens het blad ging het echter om een lekke, beschimmelde woning met veel achterstallig onderhoud. 

Robyn Fenty, zoals Rihanna's ware naam is, voerde voor ruim een miljoen reparaties uit. Toch verloor ze uiteindelijk twee miljoen dollar op de belegging. 

In 2012 sleepte ze Berdon en de daaraan verbonden adviseur voor de rechter wegens mismanagement, met een eis van 35 miljoen dollar als compensatie. 

De berichtgeving over de compensatie is niet door een onafhankelijke bron bevestigd. Page Six is onderdeel van de New York Post, wat deel uitmaakt van het Murdoch-uitgeefconcern.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.