Nieuws

'Martine Frijlink stapt uit KPMG-bestuur'

Bestuurslid Martine Frijlink van KPMG is afgelopen weekend uit eigen beweging opgestapt. Dat meldt de Telegraaf vanmiddag.

Volgens de krant, die zich baseert op 'betrouwbare ingewijden', zal KPMG aan het eind van deze middag het vertrek bekend maken. Tot dan zegt een woordvoerder "geen commentaar" te geven.

Martine Frijlink (4 december 1968) trad in 1991 in dienst bij KPMG en werd in 2007 benoemd tot partner. In 2012 is zij benoemd tot Partner in Charge als Country Quality & Risk Management Partner. In die functie is zij verantwoordelijk voor het beheer, monitoring en onderhoud van het gehele stelsel van kwaliteitsbeheersing van KPMG.

Per 1 juli 2013 is zij benoemd in de raad van bestuur, met naast Quality en Risk ook HR als verantwoordelijkheid.

Het zou de tweede keer in korte tijd zijn dat een KPMG-bestuurder terugtreedt. Twee weken geleden maakte bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen zijn vertrek bekend, na publiciteit over onder meer een privé-vastgoedavontuur en vermeende belastingfraude bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor.

Woordvoerder Tommie Dijstelbloem van KPMG geeft geen commentaar op de berichtgeving in de Telegraaf. "Het enige dat ik kan bevestigen is dat we inderdaad een persverklaring versturen aan het eind van de middag."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.