Nieuws

Accountantsbelang wil 'slanke' ViO

Stichting Accountantsbelang beveelt de NBA aan de ViO af te slanken ten behoeve van mkb-accountantskantoren die incidenteel assurance-opdrachten uitvoeren (anders dan wettelijke of vrijwillige controleopdrachten, beoordelingsopdrachten of assurance-opdrachten ten behoeve van een oob).

Accountantsbelang schrijft dat in het vandaag naar buiten gebrachte document ‘De slanke ViO'.

Volgens de stichting is een afslanking van de ViO (Verordening inzake de onafhankelijkheid van accountants bij assurance-opdrachten) voor zowel het mkb-accountantskantoor als voor het maatschappelijk verkeer realistischer en minder kostbaar.

Directeur Ron Weijmans: "Natuurlijk is het  kwaliteitsaspect alsmede de borging van de onafhankelijkheid van groot belang bij de uitvoering van een assurance-opdracht. De vraag moet wel gesteld worden of het maatschappelijk verkeer, dat voor een deel de kosten mag dragen van deze accountantswerkzaamheden, gebaat is bij de volledige regelgeving behorende bij de uitvoering van bepaalde assurance-opdrachten".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.