Nieuws

'Veel animo voor failliete Nijhof Groep'

De kans dat de failliete Nijhof Groep wordt overgenomen door een regionaal accountantskantoor is groot. De belangstelling is groot en voor het eind van de week zijn alle biedingen binnen bij de curator.

Dat zegt curator Jeroen Stekelenburg desgevraagd. "Er is een behoorlijk groot aantal gegadigden voor de Nijhof Groep, vooral grote spelers in de regio. Negen van de tien belangstellenden zijn andere accountantskantoren. Een enkeling is een tussenpersoon, maar daarachter gaat vaak ook een accountantskantoor schuil."

Hij ziet het zonnig in voor het failliete accountantskantoor. "Ik heb een goed gevoel over de doorstart, de belangstelling is ferm en serieus. Het gaat bovendien om een goed bedrijf met een mooie klantportefeuille."

"Dat is waar het veel van de bieders om te doen is, want de Nijhof Groep had overwegend klanten in de regio. Belangstellende accountantskantoren zoeken via deze doorstart een stukje extra omzet."

Complicaties verwacht Stekelenburg niet. "Er is hier geen sprake van fraude, waar list en bedrog in het spel is. Hier zijn klanten die wegvielen als gevolg van de crisis. Ook was het bedrijf met te weinig mensen gehuisvest in een te groot pand. De Nijhof Groep had bovendien een goede naam in de regio."

Een bedrijf dat lijdt aan te zware lasten maar dat een goede klantportefeuille heeft, is doorgaans goed te verkopen, aldus Stekelenburg. "Bovendien hoeft het geen miljoenen op te leveren."

Of de merknaam behouden blijft weet de curator nog niet. "De handelsnaam is te koop aangeboden. Die wordt vooral vaak overgenomen om te voorkomen dat er opnieuw een bedrijf met dezelfde naam op de markt verschijnt."

Helemaal zeker van de goede afloop is de curator echter nog niet. "De accountancy is op dit moment een moeilijke markt, dat is wel duidelijk. Er zijn ook nog maar weinig faillissementen in deze sector van dezelfde omvang, dus is er weinig om mee te vergelijken. We hebben pas zekerheid als de handtekeningen gezet zijn."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.