Nieuws

Grant Thornton installeert rvc

Grant Thornton heeft op 1 oktober haar raad van commissarissen (rvc) geïnstalleerd.

Grant Thornton had al een aantal jaren een ledenraad voor toezichthoudende taken. Op 1 oktober is de ledenraad omgezet naar een raad van commissarissen. De twee externe leden van de ledenraad hebben zich bereid verklaard om de rol van commissaris op zich te nemen. Op dit moment is Grant Thornton in gesprek om de rvc in de nabije toekomst te complementeren.

Het instellen van een onafhankelijke raad van commissarissen bij oob-kantoren is een van de maatregelen die vorig jaar zijn voorgesteld door de werkgroep Toekomst Accountantsberoep.

De twee commissarissen zijn Paul Baart, voorzitter, en Lizzy Doorewaard. Baart was onder meer voorzitter van het NIVRA en bestuursvoorzitter van PriceWaterhouse Nederland. Momenteel is hij Raad bij de Ondernemingskamer en commissaris. Doorewaard is beroepscommissaris en non-executive-boardmember bij onder andere MVO-Nederland, s'Heerenloo en Staatsbosbeheer en daarbinnen voorzitter van de auditcommissie financiën.

Daarnaast heeft de rvc expliciete taken en bevoegdheden die vooral betrekking hebben op de serviceline ‘assurance’. Hierbij zal de maatschappelijke positie die de accountant heeft een belangrijk aspect van hun werkzaamheden zijn. "De taken en bevoegdheden van de rvc zijn volledig in overeenstemming met de maatregelen zoals die in het rapport ‘In het publiek belang’ van beroepsorganisatie NBA, zijn opgenomen", aldus Grant Thornton.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.