Nieuws

Implementatie verbeterplan bij 400 niet-oob-kantoren van start

Ruim 400 niet-oob-accountantskantoren kunnen aan de slag met de invoering van de maatregelen uit het verbeterplan voor de accountantssector. Daarvoor is een aangepast plan opgesteld.

Na de presentatie van het verbeterplan In het publiek belang, in september 2014, is gestart met implementatie van de maatregelen binnen de negen accountantsorganisaties met een oob-vergunning. De volgende fase richt zich op implementatie bij circa 400 niet-oob-vergunninghouders: accountantskantoren die met name actief zijn in het mkb-segment.

Een aantal maatregelen is herzien, om te kunnen worden toegepast bij deze niet-oob-kantoren. Een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit niet-oob-kantoren en SRA, Novak en Full Finance heeft de doorvertaling ter hand genomen. In de afgelopen maanden is daaruit een aangepast plan ontstaan. Dit plan is door het NBA-bestuur bezien en omarmd.

In de komende periode deelt de werkgroep de aangepaste maatregelen op in werkbare stappen. Via een aantal regionale bijeenkomsten dit najaar wordt de invoering nader toegelicht aan de betrokken kantoren. Meer informatie over deze bijeenkomsten is te vinden via de website van de NBA: www.nba.nl/toekomst

Monitor

Om de voortgang zichtbaar te maken wordt de NBA Monitor Publiek Belang ook voor de niet-oob-kantoren aangepast.  De informatie daarin is gebaseerd op self assessment en wordt in eerste instantie op geaggregeerd niveau gepresenteerd.

» Download het plan voor niet-oob-kantoren ‘In het publiek belang; het kan echt beter!

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.