Nieuws

Omzet Countus groeit met ruim vijf procent

De Countus Groep heeft in 2014 een omzet behaald van € 47,4 miljoen. Dit is ruim € 2,3 miljoen meer dan in 2013. De achtergebleven winstgevendheid lijkt zich te verbeteren.

Countus (zeshonderd professionals,twintig vestigingen) zelf noemt de omzetgroei met 5,1 procent 'opmerkelijk' omdat de accountancysector vanwege de recessie in de afgelopen jaren weinig tot geen groei heeft laten zien.

Bestuursvoorzitter Bob Seemann RA wijst op de voorspoedige resultaten in de agro- en agri-sector, het overig mkb maar vooral in de foodsector en de horeca- en recreatiebranche. Hij noemt ook de sterke positie van Countus onder de zogenoemde eerstelijns zorgprofessionals zoals huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en dierenartsen plus vrijeberoepsbeoefenaren.

De winstgevendheid is afgelopen jaren wel achtergebleven. Daarom heeft Countus recent intern de bakens verzet, aldus Seemann, en dat vertaalt zich volgens hem bij een gelijkblijvende omzet nu al in een hoger rendement: "Tot en met augustus draaien we op groepsniveau een bedrijfsresultaat van bijna acht procent van de omzet. In combinatie met een solvabiliteit (eigen vermogen als percentage van het balanstotaal, red.) van ruim vijftig procent kunnen we zeggen dat we het dus goed doen. Zeker als je daarin meeweegt dat we traditioneel lage tarieven hanteren vanwege ons coöperatieve verleden."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.