Nieuws

NBA-consultatie rol accountant bij jaarrekening micro-entiteiten

De NBA heeft een consultatiedocument gepubliceerd waarin zij haar visie geeft op vragen over de nieuwe verslaggevingswetgeving op het gebied van micro-entiteiten.

Een van de vragen betreft de rol die de accountant moet spelen als hij het management ondersteunt bij het opmaken van de jaarrekening. Bij voldoende draagvlak voor de visie zal de NBA Standaard 4410H aanpassen.

Het andere onderwerp dat in de consultatie wordt meegenomen betreft de vraag of het nodig en maatschappelijk wenselijk is of ook een samenstellingsverklaring moet worden afgegeven wanneer de accountant in het kader van een jaarrekeningcontrole het management ondersteunt bij het opmaken van de jaarrekening. Ook ten aanzien van deze vraag heeft de NBA een voorlopig standpunt ingenomen en een voorstel voor aanpassing van Standaard 4410H. Het is tot 17 december 2015 mogelijk om te reageren.

» Download Consultatiedocument wijziging Standaard 4410H

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.