Nieuws

NBA: functioneren voorzitter MCA niet in geding

Naar aanleiding van de uitspraak van de Ondernemingskamer inzake Meavita heeft de NBA onderzocht of de bevindingen gevolgen hebben voor de positie van Ada van der Veer als voorzitter van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA).

Ada van der Veer was in 2007 als commissaris betrokken bij Meavita. De MCA is afgelopen juni ingesteld door het NBA-bestuur om de 53 maatregelen ter verbetering van de sector te monitoren. De NBA heeft geconcludeerd dat het functioneren van Van der Veer niet in het geding is.

NBA-voorzitter Pieter Jongstra: ”We hebben de uitspraak bestudeerd en gesproken met diverse betrokkenen. Wij hebben daaruit de conclusie getrokken dat er geen reden is om aan de competenties en de integriteit van Ada van der Veer te twijfelen. Zij zal derhalve haar werkzaamheden als voorzitter van de commissie voortzetten.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.