Nieuws

Carin Gorter RA toch geen bestuurder Rabobank

De beoogde nieuwe risicodirecteur van Rabobank, registeraccountant Carin Gorter, heeft haar kandidatuur ingetrokken. Dat heeft de bank dinsdag bekendgemaakt.

Gorter werd in september voorgedragen voor de bestuursfunctie, maar haar benoeming moest nog worden goedgekeurd door de toezichthouders. Zelf zegt ze dat de functie achteraf gezien toch niet zo goed bij haar paste. "Gaandeweg de procedure heb ik na een zorgvuldige afweging moeten vaststellen dat het profiel van de functie in onvoldoende mate aansluit bij mijn specifieke deskundigheid", verklaarde ze.

De voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, Wout Dekker, vindt het jammer dat Gorter alsnog afziet van de post. De goedkeuring van haar benoeming door de toezichthouders werd volgens hem ieder moment verwacht.

Gorter (1963) heeft veel ervaring in de top van het bankwezen. Ze was eerder al eens in dienst van Rabobank en werkte in verschillende functies voor ABN Amro. De laatste jaren vervulde Gorter diverse commissariaten in de financiële sector, onder meer bij de ING Groep.

Rabobank zoekt voorlopig verder naar een nieuwe risicodirecteur. Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer zal de taken die horen bij deze functie voorlopig waarnemen. De eveneens in september aangekondigde benoeming van Bas Brouwers als nieuwe financieel directeur gaat wel door. Hij begint op 1 januari met zijn nieuwe baan.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.