Nieuws

Grant Thornton lanceert 'goedkoop' merk Incompanion

Grant Thornton lanceert de nieuwe administratieve dienstverlener Incompanion. De volle dochteronderneming biedt financieel administratieve diensten, gescheiden van de accountantsdiensten van Grant Thornton.

De volle dochteronderneming biedt financieel administratieve diensten, gescheiden van de accountantsdiensten van Grant Thornton.

Grant Thornton kondigde eerder dit jaar al aan zo’n ‘budgetlabel’ in de markt te willen zetten. In de accountantswereld is de nodige discussie ontstaan over deze ontwikkeling, die in varianten ook bij sommige andere kantoren is te zien.

Frank Ponsioen, bestuursvoorzitter Grant Thornton: "Kleinere ondernemingen kunnen tegenwoordig volstaan met een heel beperkte jaarrekening. De verdergaande regelgeving die voor mkb-ondernemers niet altijd nodig is, drijft de tarieven van accountantskantoren omhoog. Mkb-ondernemers ervaren deze diensten nu vaak als te duur. Met Incompanion zijn wij in staat om de volledige administratie voor die ondernemers te verzorgen, zonder dat daar een accountant aan te pas komt. Hierdoor zijn de tarieven lager en de diensten dus toegankelijk voor de mkb-branche. Andere bedrijven kunnen hun administratie ook via Incompanion outsourcen."

Incompanion-directeur Robert Karremans: "Ondernemers hebben behoefte aan 24/7 inzicht in hun financiën. In plaats van achterom kijken naar het afgelopen jaar, kijken zij vooruit en zoeken ze een reisgezel die inzicht geeft in hun huidige situatie en adviseert over de toekomst. Op die behoefte van de ondernemers, speelt Incompanion in. De controle- en samenstelactiviteiten die wettelijk verplicht zijn, blijven bij Grant Thornton. Wij zijn geen concurrent op dit gebied."

Karremans zegt in te spelen op een verandering die al langer gaande is in de accountancybranche. "Online boekhoudprogramma’s zijn niet nieuw. Maar garbage in is nog steeds garbage out. De ondernemer is op zoek naar kwaliteit en kennis en wil problemen met de fiscus voorkomen. Het is voor ondernemers te kostbaar om hier iemand voor in dienst te nemen. Bovendien is dit vaak niet de kracht van de ondernemer zelf. Incompanion maakt ook gebruik van automatisering, maar vult dit aan met het persoonlijke advies wat de ondernemer nog verlangt."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.