Nieuws

Omzet KPMG loopt iets terug

Accountants- en advieskantoor KPMG rapporteert over het gebroken boekjaar 2014-2015 een fractioneel lagere omzet.

De omzet van de controlepraktijk daalt volgens KPMG licht vanwege de wettelijke kantoorrotatie, de verkoop van niet-kernactiviteiten zoals de samenstelpraktijk en doordat in goed overleg de relatie is beëindigd met een aantal kleinere klanten.

De omzet van de adviespraktijk stijgt. KPMG zegt te blijven investeren in kwaliteit, risicobeheer en de implementatie van cultuur- en gedragsveranderingen. De investeringen hebben volgens het kantoor het afgelopen jaar zowel de klant- als medewerkerstevredenheid positief beïnvloed. 

Bestuursvoorzitter Albert Röell: "Zowel de waardering van klanten als de tevredenheid onder medewerkers neemt toe. Maar we zijn er nog niet. Ons past bescheidenheid, na twee jaar van turbulentie zijn we ons er van bewust dat we het verleden nog niet volledig achter ons kunnen laten."

KPMG zegt verder dat de wettelijke kantoorrotatie positief heeft uitgepakt voor het kantoor, ondanks het vertrek van een aantal klanten. Röell: "In totaal hebben de veranderingen in de klantportfolio geleid tot een afname van de omzet met ruim € 7 miljoen. Hierdoor is extra capaciteit ontstaan. Deze extra capaciteit investeren we om de kwaliteit van onze controles verder te verbeteren en extra kwaliteitsprogramma's uit te voeren. Onze adviespraktijk heeft goed gepresteerd. Met name Deal Advisory en alle informatietechnologie gerelateerde adviesdiensten sprongen eruit."

Omzet (in mln euro)

  FY15 FY14 Groei
Audit 230 245 -6,1%
Advisory 212 205 3,4%
Corporate 0 -1  
KPMG NV 442 449 -1,6%
Tax 150 146 2,7%
KPMG Nederland** 592 595 -0,5%

Winst* (in mln euro)

  FY15 FY14
Winst voor belasting 54 70
Gem. winst per partner (€1.000) 391 470

*Exclusief Meijburg & Co.
**Inclusief Meijburg & Co.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.