Nieuws

Dubai slingert Deutsche Bank op de bon

De Deutsche Bank heeft een boete gehad van 8,4 miljoen dollar van de financiële toezichthouder van Dubai.

De Dubai Financial Services Authority (DFSA) verwijt de Duitse bank bestuurlijke tekortkomingen, zoals het niet nakomen van maatregelen tegen witwassen. De toezichthouder onderzocht de activiteiten van de Deutsche Bank over de periode tussen 2011 en 2014.

Volgens de DFSA hebben betrokken employees van de Deutsche Bank in Dubai zelfs misleidende informatie vertrekt aan de toezichthouder. Ook heeft de bank nagelaten stappen te ondernemen om de inbreuk op lokale regelgeving te herstellen.

"The provision of false information to the DFSA is a serious matter”, aldus Ian Johnston, chief executive van de DFSA. “One of the pillars of the DIFC regulatory framework is that Authorised Persons must deal with the DFSA in an open and co-operative manner and must disclose appropriately any information of which the DFSA would reasonably be expected to be notified."

Hij voegde eraan toe dat de bank met een lagere boete was weggekomen als zij eerder met de toezichthouder zou hebben samengewerkt. In een reactie erkent de bank dat een aantal werknemers misleidende informatie heeft verstrekt aan de toezichthouder van Dubai.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat een buitenlandse bank zijn boekje te buiten gaat in Dubai. Onlangs verving ABN Amro de gehele banktop van het lokale filiaal wegens malversaties. De DFSA eiste opheldering van de bank over deze kwestie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.