Nieuws

Barre tijden voor Griekse accountants

De markt voor accountancy is nagenoeg stil komen te liggen in Griekenland.

Dit meldt de International Accounting Bulletin. De meeste kantoren verdienen momenteel alleen nog aan de verplichte audits, omdat bedrijven weinig uitgeven vanwege de vele financiële problemen bij Griekse bedrijven. De inkomsten uit audits staan echter ook onder druk, nu er door de crisis veel kleine kantoren zijn geopend die hun diensten tegen bodemprijzen aan bieden.

Criton Tzavelas, managing partner bij Kreston Greece: "Fees zijn nu ongeveer eenderde van wat ze eerst waren en we moeten achter klanten aanzitten om betaald te krijgen voor reeds geleverde diensten. Dit geldt ook voor grotere kantoren, die zich ook gedwongen zien om hun prijzen te verlagen en werknemers te ontslaan."

De groeiende angst voor een 'Grexit' zorgt voor meer instabiliteit, maar desondanks zijn er ook optimistische geluiden te horen over een potentiële deal tussen Griekenland en haar schuldeisers. "Uit elke logische analyse blijkt dat er uiteindelijk wel een overeenkomst gesloten zal worden", zegt de directeur van PwC Greece, Marios Psaltis. "Een ongeluk kan niet geheel uitgesloten worden natuurlijk, maar het meest waarschijnlijke scenario is dat er een overeenkomst komt. Als daar vervolgens politieke en macro-economische stabiliteit op volgt, dan denken wij dat de economie zal aantrekken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.