Nieuws

Britse centrale bank wil fraude harder aanpakken

De Britse centrale bank wil dat de maximumstraf voor frauderende bankiers in het VK omhoog gaat van zeven naar tien jaar gevangenisstraf.

Dat zei gouverneur Mark Carney van de Bank of England (BoE), de Britse centrale bank, bij het presenteren van de Fair and Effective Markets Review (FEMR), een set aanbevelingen om standaarden en aansprakelijkheid in het financiële systeem te verbeteren. De aanbevelingen zijn het resultaat van een groot onderzoek in de City door de BoE, het Britse ministerie van Financiën en de FCA, de Britse toezichthouder.

De Britse minister van Financiën, George Osborne, die ook een toespraak hield, zei: "Het volk vraagt zich terecht af waarom er na zoveel schandalen, die het land zoveel hebben gekost, er zo weinig individuen zijn die door onze rechtbanken zijn gestraft. De gouverneur en ik zijn het er over eens dat individuen die de markt illegaal manipuleren en frauderen behandeld moeten worden als de criminelen die ze zijn. En dat gaan we doen."

Bill Michael, hoofd financiële diensten EMEA bij de Britse tak van KPMG, zei in een reactie op de aankondigingen: "FEMR zal een boost geven aan de reputatie van het VK als een leidend centrum voor de wereldwijde kapitaalmarkten. De volgende stap is om deze standaarden op wereldniveau consistent door te voeren, en FEMR wereldwijd op de agenda te zetten."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.