Nieuws

Monitoring Commissie Accountancy van start

Het NBA-bestuur heeft de nieuwe Monitoring Commissie Accountancy benoemd. De commissie monitort en beoordeelt de invoering van de maatregelen uit het verbeterplan 'In het Publiek Belang'.

Ook doet de commissie aanbevelingen aan de NBA over eventueel noodzakelijke aanpassing van die maatregelen.

Voorzitter van de commissie is Ada van der Veer, oud-bankier en commissaris. Verder bestaat de commissie uit Angelien Kemna (APG), Erik van de Loo (TIAS), Marcel Pheijffer (Nyenrode en blogger op Accountant.nl) en Henk Scheffers (diverse commissariaten).

Zelfstandig en onafhankelijk

De Monitoring Commissie Accountancy is ingesteld voor een periode van vier jaar. Bij de uitvoering van haar taak opereert de commissie zelfstandig en onafhankelijk. De commissie publiceert minimaal één maal per jaar een rapport, dat openbaar is. 

Het instellen van de Monitoring Commissie Accountancy is één van de maatregelen uit het rapport In het publiek belang. Dit rapport is in september 2014 gepresenteerd, als antwoord van de sector op een vraag van de politiek om te komen met maatregelen om de kwaliteit en onafhankelijkheid van accountants te verbeteren.

» Lees meer op de website van de monitoringcommissie

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.