Nieuws

BDO zoekt groei in overnames

BDO Nederland wil in de komende jaren de organisatie uitbreiden van 1.900 naar 2.500 werknemers en een omzetgroei van zeventig miljoen euro realiseren door middel van overnames van gespecialiseerde kantoren.

Dit schrijft BDO Nederland in zijn jaarverslag over 2014. Het focus van potentiële overnames ligt vooral op de publieke sector, grote bedrijven en familiebedrijven. Vergeleken met 2013 bleef de omzetgroei in 2014 wat steken: de omzet in 2014 was met 229,1 miljoen euro 0,3 procent lager dan in 2013. Ook de winst pakte wat lager uit, met 32 miljoen euro in 2014 tegenover 33,5 miljoen euro in 2013. Het aantal medewerkers bleef nagenoeg gelijk.

Het kantoor wijt de stagnering aan een "economische tegenwind die hardnekkig blijkt te zijn". Het ziet echter bemoedigende signalen in 2014, waardoor er momenteel een duidelijke aantrekkende vraag is naar de dienstverlening van het kantoor. Een andere oorzaak van de stagnatie is volgens BDO structureler van aard; strengere eisen aan controle en dossiervorming, de verplichte roulatie van accountantskantoren, en de maatregelen die voortkomen uit het rapport In het publiek belang verhogen volgens BDO de kosten van de dienstverlening. BDO vindt het lastig om die kostenverhoging door te voeren in de tarieven gezien het huidige economische klimaat. 

Een derde oorzaak is de opmars van nieuwe technologieën die de huidige businessmodellen onder druk zetten. BDO wil daarom meer inzetten op advies rondom de nieuwe diensten op het gebied van het samenstellen van jaarrekeningen en aangiftes.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.