Nieuws

ICAEW: externe accountants moeten kapitaalratio banken controleren

Het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) wil dat accountants de kapitaalratio van banken gaan controleren.

Het ICAEW denkt dat onafhankelijke controle van de kapitaalratio, de verhouding tussen het kapitaal en de risicogewogen activa, kan zorgen voor meer vertrouwen in het bankwezen. De ICAEW start daarom een consultatie over het onderwerp. "Kapitaalratio's zijn waarschijnlijk de meest bekeken cijfers van banken, maar ze worden niet door accountants gecontroleerd. Mensen moeten vertrouwen kunnen hebben in kapitaalratio's", aldus Iain Coke, hoofd van de afdeling financiële diensten bij het ICAEW.

Als de voorgestelde maatregelen doorgang vinden, dan zou dat een wereldprimeur zijn. De Bank of England (BoE), de Britse centrale bank, heeft om de consultatie gevraagd. "Kapitaalratio's moeten betrouwbaar zijn. We willen onderzoeken of controle van kapitaalratio's bij kan dragen een proces van assurance dat de geloofwaardigheid van banken verbetert", zegt Andrew Bailey, chief executive van de BoE.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.