Nieuws

Brenninkmeijer toetst NS-onderzoek De Brauw

De vroegere ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat een second opinion uitvoeren bij het onderzoek van advocatenkantoor De Brauw naar de rol van de NS bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat afgesproken met de raad van commissarissen van de NS, blijkt uit een brief van de minister aan de Tweede Kamer. Dijsselbloem is namens de staat de enige aandeelhouder in NS. Door onregelmatigheden bij die aanbesteding in Limburg moest NS-topman Timo Huges vertrekken. Hij krijgt nog wel 175.000 euro mee, werd vorige week bekend.

Advocatenkantoor De Brauw doet onderzoek naar het optreden van de NS in de kwestie, maar is tegelijk huisadvocaat van NS en kreeg het verwijt een dubbele pet op te hebben. Dijsselbloem meldde de Kamer eerder niet te twijfelen aan de integriteit en kritische houding van De Brauw, maar besloot toen toch een second opinion te laten uitvoeren, ná het onderzoek van De Brauw. Dat wordt nu dus uitgevoerd door Brenninkmeijer, die na zijn vertrek als ombudsman voor de Europese Rekenkamer ging werken.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.