Nieuws

'Kinderen denken bij EY mee over terugwinnen vertrouwen'

De Raad van Kinderen van EY denkt mee over hoe accountants het vertrouwen kunnen terugwinnen. Dat meldt de accountantsorganisatie in een persbericht.

“Het bestuur van EY is de afgelopen periode in gesprek geweest met leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Vierambacht te Rotterdam”, aldus EY. De kinderen hebben meegedacht over hoe accountants het vertrouwen kunnen terugwinnen. “Hiervoor hebben zij een werkbezoek afgelegd en gesprekken gevoerd met medewerkers van EY.”

Vorige week hebben de kinderen tijdens “een dialoogsessie” onder leiding van Prinses Laurentien van Oranje hun bevindingen gepresenteerd aan de raad van bestuur en raad van commissarissen.

Marcel van Loo, Country Managing Partner EY Nederland, zegt het “heel inspirerend” te hebben gevonden om met deze kinderen samen te werken. “De reacties van de kinderen zijn ronduit ontwapenend, to the point en puur! Ik was daarnaast verrast over hun constructieve inzichten en de manier waarop zij deze gepresenteerd hebben.”

Ook commissaris Steven van Eijck vond het mooi om te zien “hoe deze kinderen vanuit een frisse blik het thema benaderen”. De kinderen zijn volgens hem authentiek en “dat is best spannend. De standaard codes en conventies vallen weg”.

Als afsluiting van dit project “gaan de kinderen samen met EY het project evalueren”, zo meldt de accountantsorganisatie. Van Loo: “De inzichten van deze kinderen als toekomstige generatie hebben ons geprikkeld en bouwstenen gegeven voor de toekomst van EY.”

EY heeft de Raad van Kinderen sinds afgelopen november. Het gaat daarbij om een samenwerking tussen de Missing Chapter Foundation (MCF) en UNICEF Nederland (UNICEF) en is een initiatief van Prinses Laurentien van Oranje. Doel is om kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst en om “besluitvormers te prikkelen met de frisse blik van hun jonge stakeholders zodat ze tot nieuwe, meer duurzame oplossingen komen”.

Iedereen wint als besluitvormers de belangen van kinderen serieus nemen, zo meldt EY. De Raad van Kinderen biedt volgens EY een platform “waarin verschillende generaties gelijkwaardige gesprekspartners zijn en zich samen buigen over maatschappelijke vraagstukken”.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.