Nieuws

Deloitte door het stof vanwege Brexit-memo

Deloitte zal zes maanden niet meedingen naar overheidsopdrachten en biedt officieel excuses aan de Britse regering aan vanwege het lekken van een memo waarin stond dat de Britse regering geen duidelijk Brexit-plan had.

Dat melden Britse media. Begin november lekte de memo uit, waarin stond dat er onenigheid was in het Britse kabinet over de Brexit-strategie. De regering verklaarde zich niet te herkennen in de memo en gewoon volgens plan eind maart Artikel 50 uit het Verdrag van Lissabon in werking te stellen.

Deloitte kwam kort na het uitlekken met een statement: "Dit was een memo die in eerste aanleg bedoeld was voor een intern publiek. Er is geen opdracht voor gegeven door het kabinet of een ministerie en het is een visie op de taak waar Whitehall zich voor geplaatst ziet. Het rapport is gemaakt zonder dat Downing Street 10 is geraadpleegd en zonder informatie van ministeries."

Naar nu blijkt was die verklaring echter niet voldoende. Deloitte verklaarde dinsdagavond dat het een plan heeft ingediend dat ervoor moet zorgen "dat deze zaak snel achter ons wordt gelaten". De Britse Krant The Times beweert dat de Britse minister-president, Theresa May, Deloitte gedwongen heeft tot deze stappen. May zou zich persoonlijk aangevallen hebben gevoelen door de memo, omdat Deloitte in de memo kritiek uitte op haar handelen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.