Nieuws

Senaat is nog niet uit klokkenluiders-kwestie

De Eerste Kamer heeft dinsdag nog niet kunnen beslissen of er een 'Huis voor klokkenluiders' moet komen. Er leven nog te veel vragen over in de Senaat.

Er zou dinsdag over worden gestemd, maar in plaats daarvan wordt het debat over het huis op 1 maart 2016 voortgezet. Het wetsvoorstel moet ertoe leiden dat mensen die in hun werksituatie een maatschappelijke misstand aan de orde stellen, door het huis worden geholpen en worden beschermd tegen tegenwerking of bestraffing door hun werkgever.

Het nieuwe orgaan geeft verder advies maar doet ook onderzoek, zowel in de publieke als private sector, zo is de bedoeling. Het voorstel is een initiatief vanuit de Tweede Kamer; van SP, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Kamerlid Norbert Klein. De Tweede Kamer nam het voorstel eind 2013 aan.

In de Senaat willen ze eerst duidelijkheid over de positie van zzp'ers, vrijwilligers en stagiairs. Daarover zijn de plannen de senatoren niet helder genoeg. Ook wil de Eerste Kamer precies weten hoe klokkenluiders worden behandeld die zelf iets op hun kerfstok hebben.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.