Nieuws

Eindelijk weer omzetgroei voor accountants

Accountants hebben hun omzet in 2015 voor het eerst in zes jaar weer wat zien toenemen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) boekte de branche 1,8 procent meer omzet dan een jaar eerder.

Vooral in het vierde kwartaal ging het erg goed. De omzet van accountants, belastingadviseurs en administratiekantoren viel 4,8 procent hoger uit dan in dezelfde periode in 2014. Daarmee was de omzetgroei in het afgelopen kwartaal de hoogste in zeker zeven jaar. Het omzetniveau in de branche bevindt zich nog wel 4,1 procent onder dat van 2009, toen de periode van krimp werd ingezet.

2015 was volgens het CBS in het algemeen een goed jaar voor zakelijke en IT-dienstverleners. Hun opbrengsten stegen in het vierde kwartaal, met respectievelijk 8,5 en 9,8 procent, al voor de negende driemaandsperiode op rij. Met meerdere deelbranches ging het beter. Positieve uitschieter daarbij was de uitzendbranche, die een 12 procent hogere omzet noteerde.

Met uitzendbureaus en ondernemingen in arbeidsbemiddeling en personeelsbeheer gaat het al tweeënhalf jaar telkens een beetje beter, blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau. Ze zijn de laatste tijd ook de drijvende kracht achter de banengroei in Nederland. Over heel vorig jaar nam hun omzet met 10,2 procent toe. Op jaarbasis is dat de grootste omzetgroei sinds 2007.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.