Nieuws

Commissarissen beursfondsen vaker zelf ook aandelen

Het komt steeds vaker voor dat commissarissen van grote Nederlandse beursfondsen aandelen hebben in het bedrijf waarop zij toezicht houden.

Dat concludeert het Financieele Dagblad op basis van onderzoek van beloningsadviesbureau Focus Orange in opdracht van het FD. De commissarissen van Brits-Nederlandse bedrijven Shell, Unilever en Relx hebben allemaal aandelen in de bedrijven waar zij toezicht houden, en bij de Nederlandse AEX-fondsen geldt dat voor een derde van de 130 commissarissen.

Volgens het FD was het aandelenbezit van commissarissen aan het begin van de eeuw nog een uitzondering en is er momenteel veel discussie. Volgens de voorstanders zorgt het voor meer betrokkenheid van de commissarissen, maar volgens tegenstanders moeten commissarissen rekening houden met alle spelende belangen, in plaats van alleen die van de aandeelhouders.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.