Nieuws

Nieuwe hoofdredacteur Accountant en Accountant.nl

Marc Schweppe is de opvolger van Tom Nierop als hoofdredacteur van het kwartaalmagazine Accountant en het nieuws- en debatplatform Accountant.nl. Folkert Oosting treedt bij de beroepsorganisatie van accountants NBA in dienst als beleidsadviseur communicatie. Nieuwe woordvoerder van de organisatie is public affairs adviseur Jan Jaap Boontjes.

De huidige hoofdredacteur Tom Nierop neemt op 13 juni 2016 afscheid van de NBA. Hij heeft ruim veertien jaar leiding gegeven aan de redactie van het vakmedium Accountant, maar wil nu als freelancer meer tijd vrijmaken voor andere zaken.
Nierop begon in 2001 bij het toenmalige NIVRA als hoofdredacteur van het maandblad 'de Accountant'. In 2007 startte hij met Accountant.nl, een nieuws- en debatsite voor de accountantssector. Na de fusie van NIVRA en NOvAA werd Nierop hoofdredacteur van het gecombineerde maandblad Accountant en de bijbehorende website. Het vakblad is sinds 2015 omgevormd naar een kwartaalmagazine.

Opvolger Marc Schweppe is thans woordvoerder en senior communicatieadviseur bij de NBA. Daarvoor werkte hij onder andere als communicatiemanager bij Deloitte.

Folkert Oosting treedt nieuw in dienst bij de NBA als beleidsadviseur communicatie. Eerder was Oosting onder andere communicatiestrateeg bij het waterschap Hollands Noorderkwartier en interim-adviseur.

Nieuwe woordvoerder en persvoorlichter van de NBA is Jan Jaap Boontjes, sinds begin 2016 tevens manager public affairs bij de NBA. Hij werkte eerder als beleidsadviseur voor de VVD-fractie in de gemeente Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.