Nieuws

Zwaargewichten achter sneller betalen aan mkb

Zeven grote bedrijven en organisaties hebben zich aangesloten bij betaalme.nu, een initiatief dat moet zorgen voor snellere betaling aan leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Woensdag werd bekendgemaakt dat onder meer de banken ABN AMRO en ING en de pensioenreuzen ABP en APG zijn toegetreden.

De overige nieuwe deelnemers zijn Cargill, Enexis en Gasunie. Inmiddels maken achttien grote partijen zich sterk voor korte betaaltermijnen. Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren in november vorig jaar de eerste bedrijven die met de toezegging naar buiten traden. Later sloten KPN, NS, TomTom, Rabobank, PGGM, Schiphol en Havenbedrijf Amsterdam zich bij het initiatief aan.

Het streven is dat binnen vijf jaar de helft van de duizend grootste bedrijven meedoet aan betaalme.nu, zodat er circa 2,5 miljard euro uit openstaande facturen vrijkomt voor het mkb. "Een tijdige betaling is essentieel. Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers", aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken, dat het initiatief ondersteunt.

De meeste deelnemende bedrijven beloven hun kleinste leveranciers binnen dertig dagen te betalen. Het gaat om meer dan tienduizend mkb-bedrijven.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.