Nieuws

AFM brengt aantal bestuursleden terug

Op voorstel van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de minister van Financiën er mee ingestemd om het aantal bestuursleden van de AFM van vier naar drie statutaire bestuurders terug te brengen.

Dat meldt de AFM. Deze verandering sluit aan bij de veranderingen die vanaf 2015 zijn ingevoerd om de interne organisatie te vereenvoudigen en het besturingsmodel verder aan te scherpen.

Gerben Everts wordt per 1 november 2016 opnieuw voor een periode van 4 jaar benoemd tot bestuurslid. De benoemingstermijn van Harman Korte loopt per 1 november 2016 af, wat betekent dat hij per die datum terugtreedt uit het bestuur. Hij blijft tot 1 mei 2017 werkzaam voor de AFM en zal zich richten op enkele niet-toezichtvertrouwelijke projecten op het gebied van P&O. Het bestuur bestaat daardoor vanaf 1 november uit Merel van Vroonhoven, Gerben Everts en Femke de Vries.

Het aflopen van de benoemingstermijn van twee van de bestuurders per 1 november 2016 was in de ogen van de raad van toezicht een logisch moment om het aantal statutaire bestuurders terug te brengen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.