Nieuws

Britse accountants roepen op tot kalmte

Het Verenigd Koninkrijk is in shock vanwege de uitkomst van het referendum en het naderende vertrek uit de EU. De website Economia van de Engelse beroepsorganisatie ICAEW verzamelde reacties vanuit het accountantsberoep.

Oproepen tot kalmte en tegelijk zorg over een onzekere periode voor de economie, zo blijkt uit de commentaren. Ian Powell, voorzitter en senior partner van PwC  UK: “There will be significant uncertainty over the coming months as the detailed political and legal issues are worked out, and business confidence may be impacted”.

Ook chief executive David Sproul van Deloitte is bezorgd. “Businesses need to ensure they are set up to navigate the immediate risks and impacts of an exit and have the processes and people in place to manage a period of upheaval.”

EY’s UK voorzitter Steve Varley benadrukt dat “the message that the UK is open for business should not change. Businesses will need to work alongside the government to ensure that this remains the case and to give the UK every opportunity to prosper in the future.”

Nieuw leven

KPMG UK-voorzitter Simon Collins vertrouwt op de flexibiliteit van ondernemingen: “Businesses are resilient and will adapt to any new landscape”.

Alle grote kantoren geven aan dat ze al met opdrachtgevers werken aan de gevolgen van de keuze voor een brexit.

Michael Izza, chief executive van beroepsorganisatie ICAEW, roept de Britse regering in een blog op om de economie nieuw leven in te blazen: “Breathe new life into the faltering UK economic recovery, to demonstrate that it has a strategy to get the economy moving again and to encourage businesses to invest in the UK’s future”.

Ook Adam Marshall van de British Chambers of Commerce maant de regering tot actie: “The health of the economy must be the number one priority – not the Westminster political post-mortem”.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.