Nieuws

Doorstart voor failliet Extendum

Kenniscentrum Extendum maakt binnenkort een doorstart. Alle activiteiten komen in een bv, behalve de audit. Klanten zijn reeds geïnformeerd.

Dat meldt Peter Paul Cornielje, directeur van Extendum. Hij reageert op de berichtgeving over het faillissement van Extedum, kennis- en adviescentrum voor accountantskantoren. Ongeveer vijfhonderd kleinere accountantskantoren maakten gebruik van haar dienstverlening. Ook enkele aan Extendum gelieerde bv’s zijn failliet verklaard.

“Mijn ziel en zaligheid zit in dit bedrijf”, zegt Cornielje.”In twintig jaar hebben wij een groot netwerk opgebouwd in de accountancy.” Het faillissement komt niet doordat Extendum slecht draaide, stelt Cornielje. “Dit voert terug op de jaren 2010 en 2011, toen is een belastingschuld ontstaan. Die konden we niet snel genoeg inlopen. De Belastingdienst ging niet akkoord met gespreide betalingen.”

Binnenkort staat Extendum echter toch weer op, belooft Cornielje. “Want het is een mooie en bekende naam. Binnenkort starten we door met een nieuwe bv, met behulp van een participatiemaatschappij. Zeker nog deze maand gaat dat gebeuren. Ons netwerk gaat niet verloren, de dienstverlening gaat gewoon verder dankzij de doorstart. We hebben onze klanten hierover al geïnformeerd.”

Alle activiteiten – van pensioen- tot hr-advies, vinden straks plaats vanuit één bv. “Dus niet meer vanuit verschillende entiteiten”, verduidelijkt Cornielje. “Alleen de audit brengen we elders onder. We zullen hiervoor weer een nieuwe AFM-vergunning moeten aanvragen.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.