Nieuws

Personeel gaat verder met failliet Extendum

Medewerkers van de failliete kennisorganisatie Extendum maken een doorstart met het bedrijf. De curator heeft hun voorstel gekozen boven andere biedingen. De oude directie haakt af.

“Tot het eind toe was het spannend”, vertelt Ralph Vaessen, een van de medewerkers van Extendum. Hij zet het bedrijf voort met veertien medewerkers. Zes van hen worden eigenaar van de doorgestarte organisatie. Eind juni zal de doorstart een feit zijn, aldus een schriftelijke verklaring van de beoogd nieuwe eigenaren.

Extendum, een kennisorganisatie voor de accountancy, ging begin deze maand failliet. "We hebben de aantrekkelijkste aanbieding gedaan", aldus Vaessen. "Ons financiële bod was goed, maar dat gold ook voor sommige van de andere voorstellen. Wij hadden echter een streepje voor omdat wij het menselijk kapitaal in de organisatie meenamen. Daar zitten de kennis, de relaties en de ervaring. We hoopten dat de curator voor ons voorstel zou kiezen. Maar als er een partij zou zijn die veel geld bood, hadden we geen kans gehad."

Uit eigen zak

Bij een aantal van de concurrerende voorstellen waren participatiemaatschappijen betrokken. Zo niet bij het voorstel van de medewerkers. Zes van de medewerkers financieren de doorstart uit eigen zak. "Misschien dat we later nog eens met andere partijen gaan samenwerken, maar niet nu", zegt Vaessen.

De vorige eigenaar, Peter Paul Cornielje, haakt af. Ook hij had een voorstel ingediend bij de curator voor een doorstart. De kans dat hij ook aan boord stapt van het nieuwe Extedum is nagenoeg afwezig, zo verduidelijkt Vaessen. "Nee, met hem gaan we niet door. In onze visie heb je niet zo veel staf nodig in een organisatie als Extendum."

Dat betekent dat niet alle stafleden zullen meegaan met de doorstart, stelt Vaessen. Wel blijven de twee vestigingen in Drachten en Soesterberg open. De bedrijvigheid gaat gewoon door. "Sommige klanten haken toch af", zegt Vaessen. "Toch hoop ik dat niemand iets merkt van de doorstart. Daar zijn we nu heel druk mee bezig."

Voormalig directeur Peter Paul Cornielje was niet bereikbaar voor een reactie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.