Nieuws

Personeel Extendum komt met eigen plan doorstart

Voormalige werknemers van het failliete kenniscentrum Extendum werken aan een eigen plan voor doorstart. Dat komt naast de beoogde doorstart waaraan de ex-directeur werkt. De kans bestaat dat beide partijen straks zonder elkaar doorgaan.

"Het plan van de medewerkers is nu in voorbereiding. Tegen het eind van de week moet het ingeleverd zijn bij de curator", vertelt Jan van Opstal. Deze voormalig directeur van ABN Amro en SNS Bank is tegenwoordig businesscoach. Ruim tien ex-medewerkers van het failliete Extendum vroegen hem vorige week om hulp bij het opstellen van een plan voor een doorstart. Die gaat concurreren met het voorstel van de ex-directeur Peter Paul Cornielje.

"De medewerkers willen zelf een doorstart realiseren omdat ze onvoldoende duidelijkheid hebben over het plan van de ex-directeur", zegt Van Opstal. "Anders maak je geen eigen plan voor een doorstart."

Van Opstal weet nog niet wat de plannen van het personeel betekenen voor de verhoudingen met de voormalige bedrijfsleiding. "Ze maken allebei een plan en zijn dus elkaars concurrenten. Dan kan er frictie ontstaan, want dit doet iets met de verhoudingen." Hij sluit overigens niet uit dat beide partijen alsnog de handen ineen slaan. "Bij een doorstart gebeurt vaak van alles. Je ziet dikwijls wisselende coalities en de afloop kun je zelden voorspellen."

Omdat Van Opstal de plannen van de voormalige bedrijfsleiding niet kent, weet hij niet in hoeverre beide plannen van elkaar zullen afwijken. "Ik denk wel dat het plan van de medewerkers kansrijk is. Zij hebben de kennis en kunde in het bedrijf en de onderhielden de belangrijke relaties. Hun plan is in de afrondende fase. Vrij laat zijn zij geïnformeerd over het faillissement, dus zijn ze nu hard aan het werk. Zij zijn bereid om ook zelf geld in de doorstart te steken. Aan het eind van de week is de deadline, de curator neemt daarna de beslissing."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.