Nieuws

'Brexit kan accountants ruim 6 miljard pond kosten'

Britse accountantskantoren kunnen door de Brexit 6,4 miljard pond aan fees mislopen.

Dat blijkt uit een rapport van de Britse marktonderzoeker IRN Research, dat zich onder meer baseert op cijfers van het Office of National Statistics (het Britse CBS). De grootste stagnatie van de groei in fees vindt volgens IRN plaats tussen 2016 en 2018, waarna de groei weer langzaam inzet.

In het rapport wordt onderscheid gemaakt tussen twee Brexit-scenario's: een waarbij het Verenigd Koninkrijk net als een aantal andere landen deel uit gaat maken van de Europese Economische Ruimte en een waarbij het VK een deal maakt via de Wereldhandelsorganisatie (WTO). In het eerste scenario wordt het verlies nog iets getemperd, en komt het totaalbedrag aan misgelopen fees op 4,7 miljard pond.

Grafiek

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.