Nieuws

Vestia en Woonschakel leveren jaarrekening 2015 aan met SBR

Woningcorporaties Vestia en Woonschakel hebben op 21 juli hun jaarrekeningen over 2015 digitaal, met een digitaal getekende accountantsverklaring, via Digipoort ingestuurd naar de Autoriteit woningcorporaties (Aw).

De corporaties gebruikten daarvoor Standard Business Reporting (SBR), een nationale standaard voor digitale informatie-uitwisseling. BDO was de tekenend accountant en werkte voor de digitale ondertekening samen met Creaim. De corporaties volgden hiermee in de voetsporen van Wooncompagnie, die ruim een week eerder als eerste de jaarrekening op deze manier instuurde.

De aanlevering is onderdeel van de pilot SBR voor woningcorporaties. Voor Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst zijn kwalitatief goede en toegankelijke corporatiegegevens van groot belang voor het verder professionaliseren van de corporatiesector. Standard Business Reporting (SBR) is de nationale standaard voor digitale uitwisseling van bedrijfsmatige gegevens tussen ketenpartijen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van open (inter)nationale standaarden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.