Nieuws

NBA: frauderisicofactoren verplicht PE-onderwerp 2017

Het bestuur van de NBA stelt een training 'Frauderisicofactoren' verplicht als onderdeel van de permanente educatie in 2017. De training is gericht op controlerend accountants in de openbare praktijk.

Uit recente praktijkvoorbeelden blijkt dat het onderkennen van frauderisico’s door accountants tijdens de risicoanalyse- en planningsfase tekort schiet, aldus de NBA. Als fraude aan het licht komt, zijn de meeste controlerend accountants wel goed bekend met de regelgeving. Dat blijkt uit de resultaten van de verplichte kennistoets.

Werkgroep

Maatregel 4.4 uit het verbeterplan voor de sector In het publiek belang handelt over het signaleren en beoordelen van frauderisico's en de rapportage hierover door de accountant. Voor de implementatie van de maatregel is in maart van dit jaar een werkgroep Focus op Fraude gestart, die het NBA-bestuur adviseert over fraudebeleid. Het verplichten van een training ‘Frauderisicofactoren' loopt vooruit op een plan dat de werkgroep dit najaar zal presenteren.

Training

De training omvat één dag en bestaat uit een kennisdeel (twee PE-uren) en een toepassingsdeel (zes PE-uren) met de opzet van een praktijkgerichte workshop. De training is verplicht voor openbaar accountants die in 2017 werkzaamheden voor de wettelijke en/of vrijwillige controles van de jaarrekening verrichten.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.